Beneficiile uimitoare ale ceaiului de lavandă. Cum se prepară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ceai de lavanda
Ceai de lavanda
Despre parfumul lavandei nu ar mai fi mare lucru de spus. Este îmbietor și îți induce o stare de liniște, imediat ce îl inspiri. Însă proprietățile ceaiului depășesc așteptările oricărui iubitor al aromatei licori.

Lavanda este folosită atât în industria cosmetică, cât şi ca plantă medicinală pentru uz intern. Printre beneficiile ceaiului se numără: combaterea spasmelor care apar la nivelul tractului gastrointestinal, menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, detoxifierea organismului, menţinerea sănătăţii arborelui bronşic.

De asemeanea, după cum bine se ştie, această plantă poate reduce tensiunile psihice și conferă o stare de linişte. Este un bun aliat în lupta cu stresul. Protejează organismul, contribuind la funcţionarea normală a sistemului nervos, cardio-vascular şi digestiv, elimină tensiunile psihice care împiedică instalarea somnului.

Cum se prepară ceaiul de lavandă

La două linguriţe de flori de lavandă se adaugă 250 de mililitri de apă fierbinte. Se lasă 15 minute la infuzat, se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Nutriţioniştii recomandă să nu se depășească trei căni pe zi, scrie adevarul.ro.

Ceaiul de Lavandă este un bun anxiolitic, sedativ, antidepresiv, antispastic, analgezic, hipotensiv, coleretic, diuretic, antimicrobian, antitumoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel