Beneficii noi pentru pensionari. Măsurile, anunțate de Marius Budăi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat noi beneficii pentru pensionarii din România. Declarația a fost făcută în direct la România TV. 

”I-am prezentat doamnei prim-ministru astăzi o variantă de majorare a plafonului la care se acordă medicamente compensate pentru pensionari, începând cu 1 septembrie, când va crește și valoarea punctului de pensie și după următoarele calcule și simulări, acest plafon se va ridica de la 990 de lei la 1100 - 1150 de lei”, a precizat Marius Budăi la România TV.

”Avem două motive din cauza cărora pensiile sunt mici. Una este valoarea punctului de pensie și aici guvernul poate interveni, iar cea de-a doua chestie este cu cei 30 de ani de după Revoluție în care poate 15-20-25 de ani nu s-a lucrat corect și nu s-a scris pe cartea de muncă acele contribuții corect datorate și anume ori s-a lucrat la jumătate de normă sau o normă întreagă cu salariul minim. Noi ne-am gândit că putem face ceva pentru cei de la baza pensiilor. Știți că până la 2000 de lei nu se impozitează pensia, s-a renunțat la acel 5.5% pentru sănătate și al treilea lucru era acest prag de ceștere a pragului pentru medicamentele compensate”, a mai precizat ministrul Muncii.

Ministrul Marius Budăi a mai precizat că aceste schimbări ar urma să aibă loc tot de la 1 septembrie, atunci când se majorează valoarea punctului de pensie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel