Ben-Oni Ardelean (PNL): PSD, parlamentarism de haiducie. Sesizare la CCR
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 17 apr 2018, 15:23
WhatsApp
Ben-Oni Ardelean, deputat PNL, anunţă că liberalii contestă înfiinţarea comisiilor pe Legea securităţii naţionale şi Codul administrativ şi iau în calcul o sesizare la CCR.

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat marţi că liberalii nu sunt de acord cu înfiinţarea unor comisii speciale parlamentare pentru Legea securităţii naţionale şi Codul administrativ şi că intenţionează să le conteste la Curtea Constituţională după ce vor fi aprobate de plenul comun.

'PSD practică acest parlamentarism de haiducie, în sensul de a desfiinţa bunul mers al tuturor comisiilor şi tuturor entităţilor care lucrează specializat - şi aici mă refer la Comisia de administraţie şi Comisia de apărare sau comisiile reunite ale celor două Camere. Aceste comisii pot lucra specializat pe acele prerogative pe care deja le au în atenţia lor, şi anume: siguranţa naţională şi legea administraţiei. PSD vine cu înfiinţarea unor comisii speciale, adică desfiinţăm toate comisiile, am propus acum să le desfiinţeze pe toate şi să lucrăm numai cu comisii speciale. Ceea ce mi se pare absolut aberant este faptul că avem aceste comisii care asta fac, oameni specializaţi, cu reprezentarea politică din toate partidele, iar PSD nu face nimic altceva decât să-şi înfiinţeze comisiile după bunul plac, cu membrii pe care şi-i doresc, cu misiuni foarte speciale primite de la domnul Dragnea, în aşa fel încât să submineze rolul şi autoritatea oamenilor care deja sunt votaţi în comisiile pe care Parlamentul le are', a afirmat Ardelean la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că liberalii verifică modul în care pot ataca la Curtea Constituţională înfiinţarea acestor două comisii.

Miza: serviciile secrete

La rândul său, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a menţionat că scopul pentru care PSD - ALDE înfiinţează comisa specială pentru modificarea legilor siguranţei 'este de a pune mâna pe serviciile secrete'.

'Cu înfiinţarea comisiei speciale pentru Codul administrativ, PSD - ALDE încearcă să acopere discuţii reale pe care toate partidele şi le doresc despre cum ar trebui să arate administraţia publică centrală şi locală', a arătat Turcan. Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercuri, de la ora 13,00, într-o şedinţă comună, în care urmează să se dea votul asupra înfiinţării a două comisii speciale.

[citeste si]

Marţi, Birourile permanente reunite au decis ca Senatul şi Camera Deputaţilor să se întrunească miercuri în şedinţă de plen comun. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează constituirea comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale şi constiturea comisiei speciale pentru elaborarea Codului administrativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?