Belgia, acord crucial cu Engie: Încă zece ani de energie nucleară
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 09 ian 2023, 21:56
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vladimír Sládek)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Vladimír Sládek)
Belgia și Engie au încheiat un acord pentru securitatea energetică.

Belgia a ajuns la un acord cu grupul francez de utilităţi Engie privind prelungirea cu zece ani a duratei de viaţă a două reactoare nucleare, a anunţat luni premierul Alexander De Croo, la o conferinţă de presă, transmite Reuters.

"Extinderea duratei de viaţă a celor două reactoare nucleare este crucială pentru garantarea securităţii noastre energetice", a declarat Alexander De Croo, potrivit Agerpres. 

Acesta a adăugat că nu au fost finalizate detaliile acordului cu Engie. 

Social-democrații germani nu mai vor energie nucleară

Între timp, social-democrații germani nu mai vor energie nucleară. Partidul Verzilor a găsit în ”cărbuni” un compromis necesar pentru a asigura securitatea energetică. Astfel, în opinia ministrului liberal al Transporturilor, Volker Wissing, o comisie de experţi ar trebui să decidă când să fie oprite centralele.

"Nu avem nevoie acum de argumente politice sau de dogmatism, avem nevoie de un răspuns profesionist la întrebarea cum ne putem asigura o resursă de energie stabilă şi convenabilă şi în acelaşi timp să ne îndeplinim obiectivele în ce priveşte protecţia climei", a declarat Wissing pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Dacă nu vrem să discutăm despre acest lucru în plan politic, atunci trebuie să clarificăm problema ştiinţific", a adăugat el.

Germania vrea să accelereze tranziţia la surse de energie mai "curate" după oprirea fluxului de gaz din Rusia, anul trecut, pe fondul disputei dintre Moscova şi ţări occidentale cu privire la războiul Kremlinului din Ucraina.

Vezi și: Capitala europeană cu cele mai mici facturi la electricitate și gaze naturale. Pe ce loc se află Bucureștiul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?