Data publicării:

Belarus se pregătește pentru exercițiile Forțelor de Apărare Teritorială

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Belarus se pregătește să desfășoare exercițiile Forțelor de Apărare Teritorială în luna iulie.

Despre acest lucru a raportat Belaruski Hayun.

Antrenamentele vor avea loc în regiunea Vitebsk și se așteaptă să fie chemați 110 rezerviști.

În total, în timpul exercițiilor Forțelor de Apărare Teritorială, regiunea Vitebsk va deveni a 10-a regiune de la începutul anului 2024 care găzduiește antrenamente și exerciții.

Belarus intensifică antrenamentele pentru armată și rezerviști pentru a îmbunătăți capacitățile armatei și a demonstra pregătirea sa de luptă.

În plus, la sfârșitul lunii iulie vor avea loc exerciții de mobilizare în Belarus.

Principalul obiectiv este de a verifica funcționarea birourilor de înregistrare militară și de recrutare, a agențiilor guvernamentale și a organizațiilor în vederea îndeplinirii sarcinilor de consolidare a armatei cu personal mobilizat.

Separat, s-a menționat că pentru exercițiile Forțelor de Apărare Teritorială s-au alocat 17.340 de dolari, ceea ce reprezintă de trei ori mai puțin decât în 2023.

Anterior, Militarnyi a raportat că armatele Rusiei și Belarusului desfășoară o nouă etapă a exercițiilor forțelor nucleare tactice.

Federația Rusă susține că scopul exercițiilor este de a menține pregătirea personalului și echipamentelor în cazul utilizării armelor nucleare tactice "pentru a asigura necondiționat suveranitatea și integritatea teritorială a Statului Unional."

În prima etapă a exercițiilor, care a început pe 21 mai, armata rusă a practicat utilizarea sistemelor Iskander și deplasarea lor discretă în zona de lansare a rachetelor.

Belarus a anunțat o inspecție bruscă a purtătorilor de arme nucleare tactice cu sisteme Iskander pe 7 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel