Data actualizării:
Data publicării:

Belarus a încălcat spațiul aerian al Poloniei. Varșovia suplimentează trupele la graniță / Update: Reacție de la Minsk

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Polonia a acuzat astăzi Belarus că i-a încălcat spațiul aerian cu două elicoptere.

Update:

Belarus a răspuns acuzațiilor Poloniei că două elicoptere i-au încălcat spațiul aerian în timpul unui exercițiu de antrenament în cursul zilei de marți.

Ministerul apărării din Belarus a descris acuzațiile ca fiind „exagerate și făcute de conducerea militară și politică poloneză pentru a justifica mobilizarea de forțe și mijloace la granița cu Belarus”.

Știrea inițială:

Într-o declarație emisă în această seară, ministerul polonez al apărării spune că va crește numărul de trupe la granița de este a țării, ca urmare a încălcării spațiului aerian de către Belarus, scrie Sky News.

Peste 1.000 de soldați polonezi au fost trimiși la granița de 400 de km cu Belarus săptămâna trecută, după ce liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a început să antreneze trupele în Belarus.

Polonia a declarat că a informat NATO despre incident.

Mișcarea vine la doar câteva ore după ce SUA au declarat că nu au văzut niciun semn de amenințare specifică din partea grupului Wagner - care acum are sediul central în Belarus.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The Polish government has confirmed that two Belarusian helicopters briefly crossed into Poland while flying low. <a href="https://t.co/1e7oe0qBFo">pic.twitter.com/1e7oe0qBFo</a></p>&mdash; Global: Military-Info (@Global_Mil_Info) <a href="https://twitter.com/Global_Mil_Info/status/1686432389403230208?ref_src=twsrc%5Etfw">August 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

CITEȘTE ȘI      -      SUA avertizează că orice atac al Wagner asupra Poloniei va fi considerat un atac al Rusiei asupra NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel