Beijingul îi cere lui Biden să acționeze conform regulilor Partidului Comunist Chinez
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Beijingul îi cere lui Biden să acționeze conform regulilor Partidului Comunist Chinez
Beijingul îi cere lui Biden să acționeze conform regulilor Partidului Comunist Chinez
Yang Jiechi, principalul diplomat al Republicii Populare Chineze, a avertizat administrația Biden să nu treacă „linia roșie” a Beijingului, în cadrul unui discurs.

Yang Jiechi, principalul diplomat al Beijingului, a avertizat administrația condusă de Joe Biden să nu treacă „linia roșie” a Beijingului, în cadrul unui discurs de o jumătate de oră în seara zilei de 1 februarie.

„Statele Unite ar trebui să oprească imixtiunea în afacerile din Hong Kong, Tibet și Xinjiang”, a spus Yang, numind problemele referitoare la cele trei regiuni ca făcând parte din „afacerile interne ale Chinei. Ele constituie o linie roșie care nu trebuie traversată. Orice pătrundere ar sfârși prin a submina relația China-SUA”. El a făcut remarcile în timp ce vorbea la un eveniment virtual găzduit de Comitetul Național pentru Relațiile SUA-China cu sediul la New York.

De asemenea, el a spus Statelor Unite că ar trebui „să respecte cu strictețe principiul One China” în ceea ce privește Taiwanul, o insulă autoguvernată despre care Beijingul susține că face parte din teritoriul său.

Trump a oprit hegemonia Chinei

Administrația Trump s-a confruntat cu Republica Populară Chineză în ceea ce privește încălcările drepturilor omului împotriva adepților Falun Gong, Hongkongerilor, minorităților musulmane, tibetanilor și uigurilor, prin impunerea restricțiilor de viză și a sancțiunilor împotriva oficialilor Partidului Comunist Chinez (PCC), responsabili de abuz. În plus, fostul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, a desemnat luna trecută persecuția PCC împotriva uigurilor și a altor minorități etnice majoritar musulmane drept genocid și „crime împotriva umanității”.

Regimul chinez a discreditat adesea critica internațională împotriva propriilor sale politici, afirmând că anumite probleme, inclusiv eforturile sale de militarizare în Marea Chinei de Sud și tactica de constrângere împotriva Taiwanului, sunt „afaceri interne”, informează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel