Becali îşi face campanie cu sloganuri legionare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Partidul condus de Gigi Becali, Noua Generaţie, a înregistrat la OSIM două sloganuri utilizate şi de legionari în perioada de glorie. Conform legii acest tip de sloganuri sunt interzise expres prin Ordonaţă de Urgenţă a Guvernului. Sloganul utilizat intens de Becali "Totul pentru ţară!", este o marcă a Mişcării Legionare, care a fost interzisă în România, se arată în paginaîntâi

Conform OSIM, Partidul Noua Generaţie are înregistrate mărcile “Jur în faţa lui Dumnezeu că vom face o Românie ca soarele sfânt de pe cer”; “Totul pentru Ţară!”, “Credinţă și onoare” și “În slujba crucii și a neamului românesc”. Primele două mărci înregistrate sunt de sorginte legionară, ele reprezentând sloganuri ale Partidului Noua Generaţie.

Potrivit articolului 2 al OUG 31./2002, “prin organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile comerciale, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel