”Privind în aceeași direcție împreună”- diplomatul Gabriel Gafița și-a lansat un nou roman la BCU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
BCU Carol I. Diplomatul Gabriel Gafița și-a lansat un nou roman
BCU Carol I. Diplomatul Gabriel Gafița și-a lansat un nou roman
Diplomatul Gabriel Gafița și-a lansat un nou roman.

Miercuri, 29 martie 2023, a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” lansarea romanului ”Privind în aceeași direcție împreună”, scris de Gabriel Gafița (Editura Cavallioti, 2022), "carte ce abordează un subiect considerat încă tabu în societatea noastră – homosexualitatea" după cum anunță organizatorii într-un comunicat. 

Scriitor consacrat, Gabriel Gafița creează un roman puternic, masiv, a cărui acțiune acoperă două regimuri social-politice, cel de dinainte de 1989 și cel postrevoluționar, care, surprinzător, din punctul de vedere al percepției de către societate a relațiilor homosexuale, nu diferă prea mult.

Invitat special a fost prof. univ. Liliana Popescu, director general al Institutului Diplomatic Român, care, înainte de toate, a felicitat editura pentru asumarea publicării acestei cărți cu un subiect care a dus la refuzul acestui titlu de către alte edituri, precum și pe autor pentru sensibilitatea de care a dat dovadă în abordarea acestei teme ce va stârni discuții, dezbateri și, datorită acestora, problema diferențelor dintre oameni va intra, poate, mai profund în viața cotidiană.

Gabriel Gafița a mărturisit că a dorit să scrie o poveste de dragoste

Gabriel Gafița, în alocuțiunea sa, a mărturisit că a dorit să scrie o poveste de dragoste și, pe măsură ce se gândea la felul în care să trateze această temă, și-a dat seama că ar fi adăugat doar o pagină banală la literatură, dacă s-ar fi concentrat pe iubirea dintre o femeie și un bărbat. Și de aici, demersul său, apreciat drept curajos, a pătruns pe o cale deloc bătătorită în proza românească.
 

În discursul susținut la această lansare, conf. univ. Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", a reiterat ideea că, poate, nicăieri o lansare de carte nu este mai "acasă" decât într-o bibliotecă, mulțumind tuturor celor de față – prieteni ai cărții, ai autorului și ai bibliotecii. De asemenea, a scos în evidență îndrăzneala, sinceritatea și, nu în ultimul rând, penița plină de talent a scriitorului Gabriel Gafița, autor care nu încetează să uimească și să tulbure cititorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel