Bazinul olimpic Otopeni. Mesajul PSD: Sportivii noștri merită ce-i mai bun!
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Bazinul olimpic din Complexul sportiv din Otopeni este aproape de finalizare, moment subliniat și de PSD într-o postare pe pagina de Facebook, în care își reafirmă sprijinul pentru sportivii români.

Complexul din Otopeni este finalizat în proporţie de 95 %. Parcarea şi drumul mai trebuie construite, iar baza sportivă din apropierea Capitalei ar urma să fie dată în folosinţă în mai sau iunie 2019.

Cel mai modern complex de înot din România si unul dintre cele mai frumoase din Europa este aproape finalizat. În curând va avea marea deschidere, deopotrivă pentru sportivi și public. Este o investiție cu care ne mândrim! Se află în Otopeni, are o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, și include piscine de înot și sărituri olimpice, precum și facilități de instruire și recuperare.

Sperăm ca aici să se transforme-n realitate visurile olimpice ale sportivilor și juniorilor noștri. Noi îi asigurăm de sprijinul nostru deplin!” este mesajul echipei de comunicare a PSD postat pe pagina de Facebook.

Complexul va fi format dintr-un bazin olimpic (50 de metri) pentru înot, polo şi înot sincron, un bazin olimpic pentru sărituri în apă, un bazin de 25 de metri pentru încălzire, antrenament şi competiţii, un bazin pentru copii, unul pentru activităţi gen aquafitness şi o sală de forţă pentru sărituri în apă.

Bazinul olimpic va avea şi tribune cu o capacitate de 3.500 de locuri, iar România şi-a depus deja candidatura pentru organizarea Campionatului European, celui în bazin scurt, şi CE de sărituri în apă, atât pentru seniori, cât şi pentru juniori.

Citește și: Miami OPEN 2019. Simona Halep, decizie surpriză

Investiție de aproape 160 de milioane de euro

La rândul său, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a verificat, pe 18 martie 2019, stadiul lucrărilor la Complexul olimpic de nataţie Otopeni, obiectiv realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Valoarea investiţiei este de 158,13 milioane lei, finanţarea fiind asigurată prin subprogramul „Bazine de înot".

Este cel mai modern complex olimpic de natație din România. Mă bucur să constat că lucrările se apropie de final. Voi urmări personal finalizarea acestei investiții extrem de importantă pentru întreg sportul românesc", a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu.

Complexul din Otopeni va avea o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare – 6m.

Complexul olimpic Otopeni, caracteristici:

- un bazin olimpic de înot (25 x 51.25 m, cu adâncime variabilă);
- un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5 m);
- un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabilă H = 1.36-1.81 m);
- un bazin de iniţiere şi recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
- un bazin de iniţiere şi recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
- un bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară (5 x 9.80 m, cu adâncime 0.6 m).

În acest moment, se execută lucrări de branșamente la utilități, lucrări ce revin în sarcina beneficiarului - UAT Otopeni. Totodată, la nivelul CNI se află în achiziție lucrări necesare finalizării, precum și dotării obiectivului de investiţii.

Citește și: Euro 2020 – suntem gata de acțiune! Mesajul PSD privind stadioanele Steaua și Giulești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel