Bază militară din Yemen, atacată de rebelii houthi. Cel puțin 30 de morți și 60 de răniți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bază militară din Yemen, atacată de rebelii houthi. Cel puțin 30 de morți și 60 de răniți   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Bază militară din Yemen, atacată de rebelii houthi. Cel puțin 30 de morți și 60 de răniți / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O bază militară din Yemen a fost atacată de rebelii houthi. Cel puțin 30 de soldați au fost uciși.

Cel puţin 30 de soldaţi au fost ucişi şi alţi 60 au fost răniţi duminică în atacuri întreprinse de rebelii houthi asupra unei baze militare ce aparţine forţelor de coaliţie conduse de Arabia Saudită, în sud-vestul Yemenului, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor din sudul ţării şi surse medicale, informează Reuters.

Rebelii houthi au întreprins câteva atacuri folosind drone cu arme şi rachete balistice asupra bazei militare al-Anad, a precizat purtătorul de cuvânt al forţelor din sudul Yemenului, Mohamed al-Naqeeb. Potrivit lui Naqeeb, între 30 şi 40 de soldaţi au fost ucişi şi alţi cel puţin 60 au fost răniţi, însă numărul victimelor ar putea creşte.

Zeci de mii de decse în ultimii 7 ani

Forţele din sudul Yemenului sunt parte a coaliţiei conduse de Arabia Saudită.

Războiul din Yemen a început în 2014, când rebelii houthi au invadat Sanaa şi au alungat guvernul lui Abd-Rabbu Mansour Hadi. O coaliţie condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite a intervenit din martie 2015 pentru a-l readuce pe Hadi la putere, însă conflictul ce a urmat şi care în prezent a escaladat, a ucis zeci de mii de persoane şi a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Noile atacuri au intervenit în timp ce negocierile de pace dintre coaliţia condusă de Arabia Saudită pe de o parte şi forţele rebelilor houthi, susţinute de Iran, pe de altă parte, negocieri mediate de SUA şi Naţiunile Unite, bat pasul pe loc, în condiţiile în care cele două părţi nu reuşesc să ajungă la un compromis, precizează Agerpres.

Atac cu dronă în Afganistan. Pentagonul anunță că a ucis 'două ținte importante' ale Statului Islamic

Pentagonul a anunţat sâmbătă că două ţinte importante ale grupării Stat Islamic (SI) au fost ucise şi încă una rănită în atacul cu dronă efectuat vineri de armata americană în Afganistan, fără alte precizări, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat de asemenea să precizeze dacă islamiştii grupării Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K) care au reprezentat aceste ţine au fost implicaţi în atacul comis joi în zona aeroportului din Kabul, soldat conform surselor locale cu peste 170 de morţi, inclusiv 13 militari americani, atac revendicat de respectiva grupare.

Este vorba despre organizatori şi operatori ai ISIS-K, este deja un motiv suficient, a răspuns el la o conferinţă de presă (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel