Data publicării:

Bază americană în Delta Dunării. Ministerul Apărării, reacție la zvonurile privind un acord secret cu SUA

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (cottonbro studio)
Ministerul român al Apărării a reacționat după ce în spațiul public a apărut un zvon potrivit căruia s-ar construi o bază americană în Delta Dunării.

Ministerul român al Apărării a negat zvonurile despre un acord secret între Statele Unite ale Americii şi Guvernul României privind construirea unei baze militare americane în Delta Dunării, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării din România, publicat pe reţelele de socializare.

"Semnalăm o ştire falsă care acreditează, fără niciun fundament real, ideea că Guvernele României şi SUA ar fi încheiat un acord secret cu privire la construirea unei baze militare în Delta Dunării. O astfel de înţelegere nu a fost luată în discuţie niciodată", se arată în comunicat, potrivit Rador

Ministerul Apărării a îndemnat utilizatorii să verifice informaţiile în surse de încredere. Anterior s-a anunţat că Departamentul Apărării al SUA intenţionează să modernizeze două baze aeriene româneşti - Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi baza Câmpia-Turzii. Informaţia a fost prezentată de RT cu referire la documentaţia de licitaţie a Pentagonului. Se subliniază că una dintre sarcinile antreprenorului este construirea unui peron pentru încărcarea muniţiei şi a dispozitivelor explozive.

Vezi și: Armata României, în Rep. Moldova. Chirieac, despre fake news-ul  semnalat de MApN: Operaţiune de război hibrid. Serveşte intereselor  criminale ale Kremlinului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel