Băutura preferată a celei mai longevive persoane din lume. O consuma zilnic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
S-ar putea să fi auzit, din păcate, de moartea recentă a lui Kane Tanaka, japoneza care deținea recordul mondial Guinness pentru cea mai în vârstă persoană în viață. Aceasta s-a stins din viață la 119 ani. 

Acum, după moartea lui Tanaka, recordul mondial Guinness este deținut de o călugăriță franceză, de 118 ani, pe nume sora André.

Așa că, desigur, este firesc să dorești să știi totul despre viața lui André, în cazul în care aceasta ar deține secrete șocante ale longevității, mai ales că Andre a supraviețuit chiar și infectării cu COVID-19 în 2021.

Cu toate acestea, se pare că secretul ei pentru o viață lungă constă în lucrurile simple: a-i ajuta pe ceilalți și a savura zilnic alimentele și băuturile ei preferate.

Sora André s-a născut cu numele Lucile Randon, în 1904, și a crescut în regiunea de sud a Franței. Cea mai mare parte a vieții lui Randon a fost dedicată ajutorării altora, în special prin serviciul ei ca călugăriță catolică. 

Dar, potrivit CNN, înainte ca Randon să devină călugăriță, ea a petrecut aproape 30 de ani lucrând într-un spital ajutând orfanii și bătrânii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Iar această dorință de a-i ajuta pe ceilalți, care a devenit misiunea în viață a surorii André, i-a oferit un scop durabil de-a lungul întregii ei vieți. Ea a acordat recent un interviu reporterilor, unde le-a spus că munca asiduă pentru a-i ajuta pe alții este unul dintre secretele ei pentru longevitate.

Viața nu trebuie să fie doar despre slujire sau doar despre răsfăț

„Oamenii spun că munca ucide, pentru mine munca m-a ținut în viață, am continuat să muncesc până la 108 ani”, a spus sora André. "Oamenii ar trebui să se ajute unii pe alții și să se iubească în loc să se urască. Dacă am împărtăși toate acestea, lucrurile ar fi mult mai bune."

Acest lucru nu este o surpriză dacă știți ceva despre Zonele Albastre ale lumii, care sunt cele cinci regiuni ale lumii cu cele mai mari concentrații de centenari. Pe lista comună de obiceiuri pe care mulți oameni din aceste regiuni le practică, a avea un scop bine conturat în viață și a te dedica comunității tale se află pe un loc înalt ca importanță pentru ei.

Deși pentru sora André este important să-i slujească pe ceilalți, ea știe și câteva lucruri despre îngăduință. De fapt, un rezident al unui azil de bătrâni a declarat pentru CNN că lui André îi place să mănânce ciocolată și că se răsfăță cu un pahar de vin în fiecare zi.

Cu siguranță putem învăța multe de la sora André, mai ales când vine vorba de un echilibru sănătos. Viața nu trebuie să fie doar despre slujire sau doar despre răsfăț; le putem avea pe amândouă. Și se pare că acesta poate fi un secret pentru a trăi o viață mai lungă și mai împlinită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel