Data actualizării:
Data publicării:

Băutura naturală care te ajută să capeți o piele strălucitoare, fără machiaj

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Cel mai bun mod de a vă hrăni pielea este să vă începeți ziua cu băuturi care oferă cea mai bună hidratare și care au amestecul potrivit de nutrienți.  

Secretul pentru o piele strălucitoare poate fi obținut și fără acel machiaj sau cremă promovată, care promite să vă rezolve toate problemele, de la acnee până la riduri. 

Nutriția are un rol crucial în menținerea umidității pielii, a elasticității și rezistenței. Cel mai bun mod de a vă hrăni tenul este să vă începeți ziua cu băuturi care oferă amestecul potrivit de nutrienți - vitamine, minerale, antioxidanți - și care vă pot ajuta pielea să arate strălucitoare, limpede și proaspătă.

"Obținerea unui ten strălucitor și sănătos depășește produsele de îngrijire a pielii. Băuturile pe care le consumăm joacă un rol semnificativ în susținerea sănătății tenului și în promovarea unei străluciri naturale", susține nutriționista Anupama Menon, într-un interviu pentru HT Digital.

Infuzia de plante

Schimbați apa plată cu infuzii de plante pentru a da un impuls pielii. Ceaiurile din plante, cum ar fi mușețelul, măceșul sau hibiscusul, sunt bogate în antioxidanți și fitochimice care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a inflamației. 

Aceste infuzii asigură hidratare, în timp ce promovează un ten clar și luminos. Experimentează cu diferite amestecuri de plante pentru a-ți găsi rețeta preferată și bucură-te de un ceai bun pe drumul către o piele mai sănătoasă.

Rețetă

Înlocuiește-ți ceașca obișnuită de ceai cu cea infuzată cu mușețel, trandafir sau hibiscus. Aceste ceaiuri din plante vă vor hrăni pielea și  vor furniza cei mai buni nutrienți.

Ingrediente

  • 1 linguriță de ceai de mușețel, măceș sau hibiscus (sau un amestec la alegere);
  • 1 cană de apă clocotită.

Instrucțiuni:

  • Pune ceaiul de plante la alegere într-o ceașcă.
  • Se toarnă apă clocotită peste frunzele de ceai și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.
  • Strecurați ceaiul pentru a îndepărta frunzele.
  • Lăsați infuzia de plante să se răcească la o temperatură confortabilă.
  • Sorbiți și bucurați-vă de beneficiile răcoritoare și hrănitoare ale infuziilor din plante.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel