Băutura care dă gata pe toată lumea. Cătălin Țibuleac: Nu găsesc cuvinte să descriu cum este / video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării a vorbit, într-un interviu acordat pentru DC News, despre ce oferă județul Tulcea turiștilor.

În cadrul unui interviu acordat pentru DC News, președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, a dezvăluit că județul Tulcea are „printre cele mai bune vinuri, dacă nu cele mai bune.”

„Crama de la Măcin, Hamangia, Sapata... Sunt crame care produc vin de calitate care definește județul Tulcea și despre care nu se aude. Sunt vinuri intrare relativ recent pe piața românească și nu numai. Crama Alcovin Măcin, din câte știu, exportă foarte mult în afara României. Vinuri bune, vinuri corpolente, care fac deliciul cunoscătorilor de vinuri și nu numai”, a spus Cătălin Țibuleac pentru DC News.

Regretul lui Cătălin Țibuleac

Președintele Asociației Delta Dunării regretă faptul că în acești trei ani de la înființare „n-am reușit să definim brandul de destinației”. 

„Brandul de destinație trebuie să reprezinte modul prin care noi promovăm și certificăm produsul turistic tulcean. Multă lumea ar putea să creadă că înseamnă o ștampilă. Nu! Înseamnă un întreg ansamblu de activități care certifică începând de la calitatea serviciilor de cazare până la calitatea serviciilor de gastronomie. Să nu uităm că județul Tulcea are cele mai multe produse tradiționale atestate la nivel european”, a spus Cătălin Țibuleac, amintind de „scrumbia afumată de Dunăre”.

„Nu e puțin lucru. Dacă ne uităm numai la restaurantele din Tulcea, brandul destinației va promova în primul rând produsul tradițional tulcean, gastronomia locală, vinurile. Vinul de la Hamangia, cea mai recentă cramă viticolă intrată pe viață, vreau să vă spun că vinurile sunt fantastice. Nu găsesc cuvinte să descriu. 

La fel, dacă discutăm de borșul de pește. Unde poți mânca borș de pește mai gustos decât în Delta Dunării. Rețetele tradiționale pe care localnicii le folosesc merită să fie promovate printr-un brand de destinație”, a mai precizat Cătălin Țibuleac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel