Data publicării:

Băutura banală care te ajută să slăbești

Autor: Andrada Oana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay

O băutură banală te ajută să pierzi în greutate, arată un studiu. Cercetătorii au descoperit că aproximativ 50% dintre persoanele supraponderale au deficit de un mineral esențial conținut în această băutură.

Alegeri prezidentiale 2024

Câteva pahare de lapte fără grăsimi băute în fiecare zi pot dubla kilogramele pierdute, au descoperit cercetătorii.

Un studiu realizat pe 322 de persoane supraponderale, citat de Psyblog, a arătat că cei care consumă câte două pahare de lapte cu conținut scăzut de grăsimi în fiecare zi și-au dublat pierderea în greutate comparativ cu cei care au băut în jur de jumătate de pahar.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că în jur de 50% dintre persoanele supraponderale au deficit de calciuÎn plus, în rândul populației generale, aproximativ jumătate au deficit de vitamina D.

Niveluri mai ridicate de calciu par să reducă pofta de mâncare. O deficiență de calciu, totuși, poate stimula apetitul ca o modalitate de a obține mai mult din mineralul esențial. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul.

Consumul de produse lactate poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Mai mult, este legat de reducerea grăsimii corporale și creșterea masei musculare, au arătat cercetătorii. 

Deși oamenii evită frecvent lactatele atunci când încearcă să slăbească, există dovezi că aportul normal nu îngrașă. 

În urma unui studiu efectuat pe 19.614 bărbați, timp de 12 ani, s-a constatat că cei care consumă trei porții de lactate în fiecare zi nu s-au îngrășat.

Alimente și băuturi, cele mai bune surse de calciu. Lista medicului Vasi Rădulescu

Oamenii pot obține calciu dintr-o serie de alimente și băuturi.

Potrivit medicului Vasi Rădulescu, următoarele sunt surse bune:

- iaurt;
- lapte;
- alternative lactate îmbogățite, cum ar fi laptele de soia;
- sardine și somon;
- brânză;
- tofu.

- legume cu frunze verzi, cum ar fi broccoli, frunze de napi și varză;
- multe cereale îmbogățite pentru micul dejun;
- sucuri de fructe îmbogățite;
- nuci și semințe, în special migdale, susan;
- leguminoase și cereale;
- făină de porumb.

- unele legume de culoare verde închis, „cum ar fi spanacul, conțin calciu. Cu toate acestea, ele conțin, de asemenea, niveluri ridicate de acid oxalic. Acidul oxalic reduce capacitatea organismului de a absorbi calciul, potrivit studiilor”, precizează medicul. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel