Data actualizării:
Data publicării:

Baumkuchen - tort "trunchi de copac". Rețeta nemțească perfectă pentru weekend

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay

Această rețetă nemțească de tort - Baumkuchen - este perfectă pentru weekend. Le poți face o surpriză dulce celor dragi, pe care nu o vor uita.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente blat

 4 ouă
 esenţă vanilie
 60 ml lapte
 2 linguri rom brun
 165 g zahăr
 180 g unt caramelizat
 70 g făină

Ingrediente glazură ciocolată

 180 g ciocolată neagră
 120 smântână pentru frişcă
 1 lingură rom brun
 1 pliculeţ gelatină
 50 ml apă

Cum se prepară

Bate toate ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie, romul şi laptele pentru 1-2 minute, folosind un tel. Dă compoziţia la bain marie pentru 5-7 minute. Pune compoziţia într-un mixer şi bate-o până îşi triplează volumul. Caramelizează untul într-o cratiţă şi lasă-l puţin să se răcească înainte de a-l adăuga peste aluat, potrivit retetepractice.ro.

Cerne făina şi amestecă uşor folosind un tel până la încorporare. Pune două tăvi de tort una în cealaltă şi unge-o pe cea de deasupra cu unt, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Pune un polonic de aluat în tavă şi întinde-l (ca şi cum ai face o clătită). Dă tava la cuptor pentru 1-2 minute la 260º , până ce se rumeneşte, apoi scoate-o, pune un alt strat şi procedează la fel până termini aluatul.

Când ai terminat aluatul, scoate tortul din tavă şi lasă-l să se răcească. În răstimp, toarnă smântână fierbinte peste ciocolata neagră şi amestecă până se topeşte. Pune apa peste gelatină, împreună cu romul şi lasă gelatina să se umfle aproximativ 5 minute, apoi amestec-o cu ciocolată. Toarnă glazura obţinută peste tort, nivelează şi dă-l la rece pentru o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel