Batrân, în lacrimi după inundațiile care i-au afectat casa. Preotul, luat cu salvarea după ce și-a văzut casa distrusă
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Oamenii din comuna Runcu, județul Dâmbovița, sunt disperați după ce inundațiile le-au distrus casele. Zeci de locuințe au fost afectate. 

Vijeliile și furtunile au făcut prăpăd în jumătate din țară. Apele au distrus zeci de case și i-au lăsat pe drumuri pe localnici. 

Situația este gravă și în județul Dâmbovița: în comuna Runcu viitura a lovit puternic. O ploaie torențială a dus la crearea unei viituri care a distrus o mulțume de case. Un bătrăn, care nu mai poate salva nimic din casă a izbucnit în lacrimi în momentul în care a fost intervievat de reporterul Antena 3. 

"E foarte rău, doamnă! A venit o viitură puternică și din stânga și din dreapta. Totul s-a adunat în centru și a venit apa atât de mare că uitați ce a putut să facă. A intrat apa cu pământ în case. Au intrat în gospodării, au luat curțile cu totul. S-a mai întâmplat pe 22 august, anul trecut. N-am putut să salvez nimic nici atunci. A luat apa totul și n-am avut ce să mai salvez. Au venit pompierii, au scos apa. Cei mai afectați sunt cei din jos de aici," a spus acesta. 

Preotul, luat cu salvarea după ce s-a întors de la slujbă și a văzut că viitura i-a lovit casa

Oamenii au rămas înmărmuriți când l-au văzut pe preot intrând pur și simplu în stare de șoc. Acesta a venit de la slujbă și a văzut că viitura îi afectase casa și gospodăria. A fost nevoie de intervenția unei ambulanțe, care l-a dus pe părinte la spital. 

"Părintele a făcut atac de panică și l-au dus de urgență la spital. Am rămas cu o stare emotivă, eu am avut și un atac vascular. Totul s-a întâmplat în 20 de minute, mai mult nu. A venit o ploaie torențială, mai început a început cu piatră. Pe urmă s-a întâmplat ce vedeți," a mai povestit bătrânul. 

"Viitura asta a afectat un areal foarte mare. Ploaia a fost foarte abundentă. În câteva minute a venit și uitați ce s-a întâmplat. A venit acasă părintele care locuiește aici, după slujbă și când a văzut ce e aici, l-au luat cu salvarea. Eu am locuit de mic aici. Inundații au mai fost când aveam eu vreo 12-13 ani, dar nu așa. Și a mai fost și anul trecut în august. Parcă n-a mai fost așa, nici anul trecut. Acum nu mai are cum să-l ajute primăria cu casa, la ce e acolo, cred că trebuie să demoleze tot și să-și refacă tot ce-a mai rămas," a mai spus un vecin de-al bătrânului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel