Bătrân de 87 de ani, găsit în zona unei mlaştini din Slatina. Era dispărut de trei zile și aștepta să fie salvat - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bătrân de 87 de ani, găsit în zona unei mlaştini din Slatina / Foto: Pixabay
Bătrân de 87 de ani, găsit în zona unei mlaştini din Slatina / Foto: Pixabay
Un bătrân de 87 de ani a fost găsit în zona unei mlaștini din Slatina, după ce fusese declarat dispărut în urmă cu trei zile.

Un bărbat de 87 de ani, din Slatina, a fost salvat de pompierii militari, după ce a fost găsit într-o mlaştină de la marginea oraşului. Bătrânul a dispărut de acasă marţi, dar familia a anunţat poliţia abia miercuri seară. Forțele de ordine s-au mobilizat și au pornit în căutarea bărbatului. Bătrânul a fost găsit la aproximativ 18 ore din momentul în care fiul acestuia i-a anunţat dispariţia, scrie realitateadeolt.net. Se pare că acesta căzuse într-o râpă și nu a mai putut ieși singur de acolo. A zăcut trei zile în așteptarea ajutoarelor. Din fericire, a fost găsit în viață.

„Bărbatul a fost găsit în zona de periferie a municipiului Slatina, căzut într-o râpă, cu vegetație înaltă și apă, fiind extras și preluat de paramedicii SMURD și echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Paramedicii SMURD au coborât la bătrân pentru a-i acorda primul ajutor. Ulterior el a fost transportat la UPU.

„Pacientul, în vârstă de 87 de ani, a fost adus într-o zonă sigură de echipajele de pompieri și preluat de cadrele medicale, conștient, cu hipotermie. Acesta a fost transportat la UPU Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Deocamdată nu se știe cum a ajuns bătrânul în acea zonă pustie. 

Bătrânul care și-a căutat fratele prin frig și ploaie, timp de trei zile

Reamintim că un bărbat de 69 de ani, din Moldova, a plecat să-și caute fratele în zona orașului Câmpia Turzii, la sfârșitul lunii aprilie. Cazul acestuia a impresionat multă lume. Știa că  fratele său este într-un sat, dar nu avea mai multe informații. Bărbatul s-a certat cu familia din Moldova și avea nevoie de sprijinul fratelui său, pe care nu l-a mai văzut de peste 6 ani.

”Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii. S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.

Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului”, au transmis atunci cei de la Sindicatul Europol, conform stiridecluj.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel