Data publicării:

Bătaie pe pokemoni la muzeu. Oamenii s-au îmbrâncit ca să mai prindă felicitări cu Pikachu

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Van Gogh Museum
foto: Van Gogh Museum
Îmbrânceli la Muzeul Van Gogh din Amsterdam! Motivul? Felicitările cu Pokemon.

Muzeul Van Gogh din Amsterdam a anunțat că încetează producția și vânzarea felicitărilor realizate în colaborare cu gigantul japonez Pokémon, după un incident în care un "grup de persoane" a invadat magazinul de cadouri al muzeului, provocând o situație nedorită.

Fanii Pokémon au venit la muzeu pentru produsele inspirate de opera lui Vincent van Gogh, în care celebrele creaturi ale brandului japonez au fost integrate în cele mai cunoscute lucrări ale artistului, precum "Floarea soarelui" (1889) și "Dormitorul" (1888). Cu toate acestea, cartolina în ediție limitată "Pikachu cu pălărie de fetru gri", inspirată de autoportretul cu același titlu al lui van Gogh, a fost vedeta colaborării și era oferită la fiecare achiziție.

Mai multe înregistrări de la lansarea colaborării cu câteva săptămâni în urmă au arătat un magazin de suveniruri aglomerat, unde clienții se împingeau pentru a obține obiectele inspirate de van Gogh.

                                                                                   

Youtube video image

„Muzeul Van Gogh și Pokémon Company International iau foarte în serios siguranța vizitatorilor și a angajaților”, a scris muzeul pe site-ul său. „Ca urmare a incidentelor recente în care un mic grup de indivizi a creat o situație nedorită, am luat decizia dificilă de a nu mai pune la dispoziție în muzeu cartolinele promoționale speciale Pikachu X Van Gogh Museum”.

Cele două entități au mai multe activități la comun, drept pentru care colaborarea va continua până la începutul lunii ianuarie 2024. „Toate activitățile Pokémon vor continua să fie disponibile pe durata colaborării până la 7 ianuarie 2024. Vizitatorii pot încerca vânătoarea de comori din aventura Pokémon, pot vedea picturile Pokémon inspirate de Van Gogh și își pot desena propriul Pikachu. De asemenea, există și alte activități pentru familii în timpul vacanței școlare de toamnă”, a mai precizat muzeul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel