Bătaie între recruții ruși și forțele de ordine. Poliția a încercat să-i forțeze să intre în autobuze / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 24 sep 2022, 19:36
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Recruții din orașul rusesc Omsk s-au confruntat, sâmbătă după-amiază, cu forțele de ordine.

Au apărut imagini video care par să arate o bătălie în orașul rus Omsk între recruți și poliția locală, scrie BBC.

Forțele de ordine încercau să-i forțeze pe bărbați să urce în autobuze, a relatat jurnalistul agenției de presă Reuters care a distribuit videoclipul.

Putin a anunțat convocarea a aproximativ 300.000 de ruși care au făcut serviciul militar obligatoriu.

Videoclipul, care a fost atribuit Asociației Civile din Omsk, nu a fost verificat de BBC.

CITEȘTE ȘI    -    Putin a promulgat legea ce pedepsește dezertorii. Noi arestări la protestele anti-mobilizare, în timp ce 5 deputați cer să fie înrolați în armată

Aflux „semnificativ” de mașini care încearcă să treacă din Rusia în Georgia. Autoritățile îi îndeamnă pe oameni „să se abțină de la a călători”

Autoritățile ruse au declarat că există un aflux „semnificativ” de mașini care încearcă să treacă din Rusia în Georgia, la câteva zile după ce Rusia a anunțat mobilizarea parțială.

„Există o aglomerație semnificativă de vehicule private... în jur de 2.300” care așteaptă să treacă un punct de control de-a lungul graniței, a declarat ministerul local de interne într-o regiune rusă care se învecinează cu Georgia (citește continuarea AICI).

Polonia nu-i va adăposti pe ruşii care fug de mobilizarea parţială din ţara lor

Polonia a precizat vineri că nu va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor, după ce unii tineri ruşi s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunţată miercuri de preşedintele Vladimir Putin, transmite DPA.

Nu vom permite unui grup de ruşi să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susţin că ei fug de mobilizare, a declarat viceministrul de interne polonez Maciej Wasik pentru postul public de radio.

Citând securitatea naţională a Poloniei, el a spus că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbaţii ruşi.

Doar în cazuri individuale, atunci când un cetăţean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuţiilor din motive politice în Rusia, se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia şi persoana respectivă ar putea obţine protecţie, a adăugat Wasik.

O reuniune de urgenţă va avea loc luni la Bruxelles în scopul coordonării la nivelul Uniunii Europene a problemei cetăţenilor ruşi care încearcă să intre în state membre UE pentru a scăpa de ordinul de mobilizare parţială din ţara lor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o "mobilizare parţială" a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra", notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?