Bătaie între elevi, la un liceu din Târgoviște. Jandarmii au intervenit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stanley Morales)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stanley Morales)
Un incident grav s-a petrecut, astăzi, într-un liceu din municipiul Târgoviște. Mai mulți elevi au fost implicați într-un scandal, la ora de practică. 

Totul a început după ce unul dintre elevi i-a lovit cu pumnii pe alți doi. În conflict a mai intervenit un coleg al victimelor şi l-a lovit pe agresor. Elevii s-au potolit abia la vederea forțelor de ordine.

"Jandarmii care se aflau în patrulare în zona instituțiilor de învățământ din municipiul Târgoviște au fost sesizați, astăzi, 20 octombrie a.c., de către agentul de pază al unui liceu despre faptul că în unitatea școlară s-a produs un incident.

Având în vedere aspectele semnalate, jandarmii s-au deplasat în zona indicată și au intervenit pentru aplanarea unui conflict produs între mai mulți elevi, care se aflau într-un atelier la ora de practică.

Pe timpul verificărilor efectuate, a reieșit faptul că în urma unui schimb de replici, unul dintre elevi i-a agresat fizic pe alți doi, lovindu-i cu pumnul în zona feței. În altercația creată a mai intervenit un coleg al victimelor și l-a lovit pe agresor. Jandarmii au întocmit acte de sesizare, care au fost înaintate Poliției Municipiului Târgoviște pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate pentru Jandarmeria dâmbovițeană, instituție care are stabilite în responsabilitate 17 unități școlare. La nivel județean există o foarte bună colaborare cu directorii instituțiilor de învățământ și personalul care asigură paza și protecția, aceștia cunoscând faptul că în astfel de situații trebuie să apeleze la jandarmi”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița, potrivit dbonline.ro.

Citește și:

Elevii, în vacanţă, de vineri, după finalizarea cursurilor

Elevii vor intra, de vineri, în prima vacanţă, după finalizarea cursurilor, urmând a se întoarce la şcoală pe 31 octombrie.

Structura noului an şcolar include cinci module de învăţare şi cinci vacanţe, astfel:

Modulul 1

- cursuri - de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022

- vacanţă - de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;

Modulul 2

- cursuri - de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022

- vacanţă - de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;

Modulul 3

- cursuri - de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, după caz

- vacanţă - o săptămână, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în perioada 6 - 26 februarie 2023;

Modulul 4

- cursuri - de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023 sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, după caz, până joi, 6 aprilie 2023

- vacanţă - de vineri, 7 aprilie 2023, până marţi, 18 aprilie 2023;

Modulul 5

- cursuri - de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023

- vacanţă - de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă nu se organizează cursuri.

De asemenea, Programul naţional "Şcoala altfel" şi Programul "Săptămâna verde" se desfăşoară în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel