Bătaia din copilărie induce alcoolism și depresie, la maturitate
Pedepsele fizice care sunt aplicate copiilor au consecinţe grave atât pe termen scut, cât şi pe termen lung. Cercetătorii canadieni arată că acei copii care sunt bătuţi sau pălmuiţi la vârste fragede devin, la vârstă matură, victime ale tulburărilor mintale, informează Într-un studiu la care au participat 34.000 de adulţi din Statele Unite ale Americii, experţii au analizat trecutul şi prezentul acestora pentru a putea observa tulburările mintale a acelora care au fost pedepsiţi în copilărie. La aceşti adulţi au fost depistate mai multe probleme de sănătate cum ar fi: depresie, anxietate, tulburări de personalitate, probleme cu alcoolul sau cu drogurile.
Cu toate acestea, cercetătorii de la University of Manitoba (Canada) recunosc că acest studiu nu poate dovedi cu certitudine dacă există o relaţie cauză-efect între pedepsele din copilărie şi tulburările mintale. Autorii studiului descurajează orice formă de pedeapsă fizică atribuită copiilor, indiferent de vârstă.
Un studiu anterior realizat la aceeaşi universitate a arătat că pedepsirea fizică poate dăuna dezvoltării copilului şi îi poate reduce coeficientul intelectual. În acest caz, experţii au descoperit că, prin intermediul gravelor tratamente aplicate copiilor, ei devin agresivi şi antisociali şi pot avea probleme cognitive. Totodată, oamenii de ştiinţă subliniază că, pe parcursul ultimilor 20 de ani, metodele de puniţie au evoluat, sancţiunea fizică nefiind considerată cea mai bună modalitate de a educa un copil neascultător.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News