Băsescu vrea Senatul în sesiune extraordinară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Traian Băsescu i-a cerut preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să solicite întrunirea în sesiune extraordinară a forului legislativ, în prima parte a lunii august. Senatorii ar trebui să dezbată şi să adopte trei proiecte de legi, în vederea accelerării actului de justiţie. Este vorba de proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală; proiectul de lege privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 prividn înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative; proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Șeful statului a insistat că dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară, să treacă aceste trei legi, România ar putea fi ferită de a se invoca probleme legate de justiţie atunci când se va decide intrarea în spaţiul Schengen. De asemenea, Băsescu a apreciat că ar trebui scrisă o nouă lege ANI, în contextul în care raportul Comisiei Europene pe tema justiției a fost extrem de dur la adresa României, pornind chiar de la forma în care a fost adoptat acest act normativ.

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a anunțat că a primit scrisoarea şefului statului privind convocarea unei sesiuni extraordinare, precizând că va avea loc o ședinţă de Birou Permanent imediat ce Camera va primi motivarea CC la legea ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel