Băsescu vrea să vadă acțiuni în vama de la Constanța
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu traian, presedintele romaniei
basescu traian, presedintele romaniei

Preşedintele Traian Băsescu susţine că "esenţa" fraudei vamale este la vămile din teritoriu, menţionând că nu trebuie omisă vama de la Constanţa.

"Pentru că în sală sunt şi poliţişti şi reprezentanţi ai ANAF, alături de dumneavoastră, aş vrea să fac menţiunea legată de ultimele acţiuni cu privire la Poliţia de Frontieră şi la vămile din frontieră, că esenţa fraudei vamale este la vămile din teritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea mărfurilor, cantitatea mărfurilor, nivelul de accize, TVA. Sigur, a fost o operaţiune necesară cea din vămi, dar aş vrea să văd acţiunea în vămile de interior, inclusiv în Portul Constanţa, care este tot o vamă de frontieră, dar nu trebuie omisă vama de la Constanţa", a spus preşedintele Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Potrivit şefului statului, cel mai mare câştig al anului 2010 l-a reprezentat capacitatea instituţiilor de a lucra împreună.

"Iată că putem sta la aceeaşi masă şi la nivel central şi la nivel local, procurori, poliţişti, SRI, DGIPI, DGA şi împreună să ne canalizăm efortul pe priorităţi. Şi repet, nu voi mai reveni, marea prioritate a anului 2011 şi a lui 2012, cu certitudine, rămâne lupta împotriva evaziunii fiscale. Este o lupta pe care statul român trebuie să o câştige", a mai spus preşedintele Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel