Băsescu vrea rotaţia armelor la şefia SMG. Următorul şef va fi de la terestre
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu suspendare
basescu suspendare

Şeful statului a declarat, marţi, că succesul mandatului amiralului Gheorghe Marin la şefia SMG a demonstrat corectitudinea principiului rotaţiei armelor în fruntea Armatei Române, care se va aplica în continuare, el menţionând că succesorul lui Ştefan Dănilă va fi de la Forţele terestre.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la învestirea noului şef al SMG, generalul-maior de flotilă aeriană Ştefan Dănilă.

"Mandatul amiralului Marin ne-a arătat că putem introduce fără teamă principiul introducerii rotaţiei armelor în fruntea SMG. Dacă până acum existau dubii legate de cum ar putea Marina sau Aviaţia să conducă Statul Major General, eu afirm ceea ce am afirmat întotdeauna: un general al Armatei Române este un general pentru orice alt militar, iar capacitatea de a conduce a unui general, indiferent de ce specializare are, nu poate fi pusă sub semnul întrebării", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că principiul rotaţiei este aplicat şi de celelalte armate ale statelor membre NATO. "Mă bucur că şi această ultimă reţinere care încă o mai avea Armata prin comportamentul cotidian a fost depăşit. Vă asigur că se va respecta princpiul rotaţiei şi următorul şef de Stat Major la fi de la trupele terestre, sperând că, în continuare, tradiţia se va respecta", a mai spus şeful statului, citat de Mediafax

Preşedintele Băsescu a afirmat că mandatul amiralului Gheorghe Marin a fost marcat de câteva elemente esenţiale, printre care încheierea misiunii din Irak.

"Armata României a probat că odată angajată într-o misiune internaţională, are capacitatea de a duce misiune până la capăt. Un alt element care defineşte mandatul amiralului Marin este legat de creşterea nivelului de pregătire al Armatei. Nu vorbim despre introducerea de noi tehnologii în mod neapărat, nu vorbim despre intrarea în dotarea Armatei a vreunor echipamente ultramoderne, dar vorbim despre creşterea numărului de aplicaţii, creşterea numărului de ore petrecute de militari în poligoane", a adăugat şeful statului.

El şi-a exprimat încrederea în tinereţea noului şef al SMG, Ştefan Dănilă. "Am convingerea că Armata va continua să evolueze pozitiv. Vreau să cred că Armata va continua procesele de reformă", a mai spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel