Data publicării:

Băsescu: suspendarea, un pas înapoi al statului de drept

Autor: Ion Voicu, ionvoicu | Categorie: Politica
WhatsApp
basescu_juramant-294x207
basescu_juramant-294x207

Preşedintele Traian Băsescu și-a susținut teza din iulie 2012, privind statul de drept și Justiție, la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditați în  România. Spre deosebire de vara anului trecut, când acuza Parlamentul de puci, luni s-a limitat să afirme că anul 2012 a fost unul complex şi turbulent în plan politic. Președintele nu și-a asumat nicio responsabilitate şi a anunțat că Guvernului de la Bucureşti îi revine, în acest an, sarcina de a reface imaginea ţării

”Pentru România, anul 2012 a fost un an complex şi turbulent în plan politic. Evenimentele din perioada iulie - august au determinat un pas major înapoi în ceea ce priveşte respectarea standardelor legate de Justiţie, stat de drept, supremaţia legii în România, dar şi respectarea angajamentelor internaţionale”, a declarat Băsescu, la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditaţi în România.

El a mai spus că sfârşitul anului 2012 a adus o nouă ecuaţie în Parlamentul României, o putere solidă şi o Opoziţie slabă.

Şeful statului a mai spus că refacerea imaginii şi credibilităţii României pe plan extern este principala sarcină a Guvernului pentru acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel