Băsescu spulberă scenariul anticipatelor. Ipoteză bombă despre ”prima mișcare inteligentă a PSD”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Basescu  -  Orban foto Agerpres
Basescu - Orban foto Agerpres
Traian Băsescu a vorbit despre alegerile în două tururi, alegerile anticipate și jocul PSD. 

Fostul președinte Traian Băsescu nu crede că a existat un blat între PNL și PSD, însă, afirmă că dacă ar fi existat ”un mic blat”, cele două partide s-ar fi înțeles pentru a nu trece asumarea pe alegerile locale în două tururi. ”Trupa de primari, care provine din PDL, știu foarte bine ce influență are când e vorba despre alegeri locale”, a explicat Traian Băsescu, la B1 TV. 

Spulberă scenariul anticipatelor

Totodată, el afirmă că nu crede că se va ajunge la anticipate, dând informații de culise din Parlament: ”Veți vedea că, dincolo de speculațiile pe care le facem toți, există și un orgoliu al Parlamentului, pe care eu l-am văzut în cele trei mandate pe care le-am avut ca parlamentar. L-am văzut manifestându-se și blocând niște inițiative care păreau a pune Parlamentul în situație de inferioritate, atât timp cât Constituția îl statuează ca fiind puterea supremă în stat”.

Efectele războiului politic, la Bruxelles

”Eu, în locul liberalilor, aș fi continuat modul bun, aproape spectaculos în care a debutat guvernarea Orban. Aș mai fi găsit două, trei ordonanțe de urgență sau proiecte de legi pe care să le pot trece și care să consolideze imaginea bună a Guvernului și, în acest timp, aș fi lucrat cu toată forța aparatului administrativ la pregătirea proiectelor și a licitațiilor pentru 2021. Așa, stăm pur și simplu și asistăm la o hârâială despre care nu se știe unde va duce. Mai mult decât atât, vin de la Bruxelles, nu din altă parte. Începe anul 2021, când începe noul exercițiu financiar al UE. S-au lansat trei programe gigantice - Programul de reducere a emisiilor de carbon în UE până la ajungerea la neutralitate, Programul militar, crearea armatei europene, și 5G. În momentul de față se discută alocarea de bani. Cum credeți că arată un ministru interimar, care merge să discute, iar comisarul de resort nu știe când îl va mai vedea la față pe ministrul interimar?", a mai spus Băsescu. 

Traian Băsescu le va spune parlamentarilor PMP să facă ce le dictează conștiința, în acest război politic, conform spuselor acestuia. Însă adaugă o afirmație importantă: ”Nimeni nu poate spera ca PMP să facă jocul PSD în Parlament, dar s-ar putea ca PSD să se dovedească, pentru prima oară în ultimii opt ani, inteligent. Dacă liberalii nu votează Guvernul Orban, s-ar putea să-l voteze ei. Ce ați zice dacă PSD cu Pro România votează Guvernul Orban?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel