Băsescu și Ponta se contrează pe tema impozitelor locale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
băsescu ponta dc
băsescu ponta dc

Administrația Prezidențială informează, luni, că președintele Traian Băsescu a promulgat pe trei ianuarie Legea de abilitare a Guvernului, pentru a emite ordonanțe în vacanța parlamentară și i-a adus la cunoștință premierului Victor Ponta acest fapt. Replica președinției vine după ce Guvernul a spus că OG nu a putut fi adoptată în cinci ianuarie pentru că șeful statului a promulgat după ședința Guvernului legea de abilitare. Scânteia disputei a fost lansată de fostul șef al Executivului, Emil Boc, care a emis o solicitare de adoptare a ordonanței care să permită autorităților locale să nu indexeze taxele.

”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a promulgat legea în data de 3 ianuarie 2013, zi în care l-a şi informat personal de acest lucru pe prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta. De altfel, Administraţia Prezidenţială a comunicat public, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 2013, referitor la promulgarea legii", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

”În şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregătit textul Ordonanţei pentru modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale. Ordonanţa nu a putut fi însă adoptată din cauza faptului că preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare decât după desfăşurarea şedinţei de Guvern”, transmitea Guvernul, ca urmare a solicitării primarului Clujului, Emil Boc.

Emil Boc afirmă că Victor Ponta nu face decât să-și acopere incompetența, și că nu cunoaşte textul Constituţiei şi faptul că putea emite o OUG privind reglementarea de către autorităţile locale a taxelor şi impozitelor locale încă în decembrie 2012.

La rândul său, Victor Ponta a declarat, luni, că atât Guvernul cât şi preşedintele au acţionat egal şi constituţional în legătură cu OG privind taxele, menţionând că sigurul care nu a acţionat astfel este Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel