Băsescu şi Ponta – Parteneriat public-privat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

De aproape doi ani de zile, Victor Ponta, tânărul președinte al PSD și-a făcut o platformă politică din lupta anti-Băsescu. Dl Ponta a subliniat mereu că sursa tuturor relelor din această țară este dl Președinte Băsescu. Ca urmare, imediat ce ar ajunge la putere, dl Ponta a anunțat că va iniția procedurile de suspendare și apoi demitere prin referendum a președintelui. Asta până ieri, când dl Ponta a anunțat că la o adică ar putea coabita și cu actualul președinte dacă l-ar numi prim-ministru.

Dau la o parte faptul că dl Crin Antonescu este după știința mea candidatul USL la președinție imediat ce Uniunea ar câștiga alegerile. Aceasta fiindcă relația Ponta-Antonescu este până la urmă o problemă internă a Opoziției. Dl Ponta săvârșește însa o gravă greșeală de comunicare care privește de astă dată relația Opoziției cu cei 85% dintre români care nu mai sunt de acord cu regimul personificat de Traian Băsescu. Electoratul se poate întreba când spune adevărul dl Ponta: când promite că-l va demite pe Președinte sau când anunță că va coabita cu el?

Ca un bun politician român dl Ponta lasă o distanță lungă între vorbe și fapte. De fapt în cazul, deocamdată puțin probabil, în care ar ajunge premier, dacă nu se va putea altfel, dl Ponta va trebui oricum să coabiteze cu dl Băsescu. Doar că în strategia de comunicare tânărul președinte PSD face o eroare copilărească. Dl Băsescu este o persoană publică, iar dl Ponta i-a făcut o propunere privată. Până în prezent, acest tip de parteneriate în România au fost sortite eșecului…

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel