Băsescu și Chițoiu, dialog șoptit la învestirea lui Gerea: Președintele, nemulțumit de Cupru Min
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu gerea chitoiu dc
basescu gerea chitoiu dc

Președintele Traian Băsescu nu este mulțumit de procedura de privatizare a companiei Cupru Min și a profitat de prilejul învestirii în funcția de ministru al Economiei a lui Andrei Gerea pentru a-i împărtăși preocupările sale lui Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor, spun surse guvernamentale citate de Mediafax. Procesul de vânzare de concertat de cupru de la Cupru Min a fost amânat cu 30 de zile, a anunțat, marți, ministerul Economiei, după ce DeCe News a tras un semnal de alarmă referitor la prevederile viitorului contract de atribuire.

Daniel Chițoiu a fost unul dintre primii membri ai executivului care i-au strâns mâna lui Traian Băsescu la ceremonia de învestire în funcție a lui Andrei Gerea. Președintele a profitat de întâlnirea cu economistul pentru a se interesa de stadiul procedurii de privatizare a societății Cupru Min, în legătură cu care ar fi apreciat că a început "destul de prost".

"De asta am și stopat-o", ar fi fost replica lui Daniel Chițoiu.

Ministerul Economiei anunța, marți, într-un comunicat de presă că demersurile privind vânzarea cuprului de la Cuprumin au fost amânate cu 30 de zile.

"Dl. Daniel Chițoiu, viceprim-ministru, ministru interimar al Economiei, apreciază ca oportună decizia comună a celor două comisii, adoptată ieri, 14 octombrie 2013, de a decala calendarul procedurii cu 30 de zile pentru a permite o analiză a strategiei și procedurii, precum și o reconfirmare a mandatului ce va fi acordat de viitorul ministru al Economiei, în scopul realizării în cele mai bune condiții a intereselor statului român și S.C. Cuprumin S.A", se arată în comunicat.

Statul urma să vândă 331.890 de tone de concentrat de cupru de la Cupru Min în baza unui contract ce urma să se întindă pe o perioadă de șapte ani. Tranzacția s-ar fi făcut însă la prețul actual al kilogramului de cupru, existând posibilitatea ca acesta să crească în următorii ani, ceea ce ar fi însemnat un profit considerabil pentru cumpărător și o pierdere pentru România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel