„Băsescu se preface că e prost?”, se întreabă Adrian Năstase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Băsescu Adrian Năstase
Traian Băsescu Adrian Năstase

Fostul premier, Adrian Năstase, se întreabă, după ședința de vineri a CSM, dacă nu cumva Traian Băsescu „se preface că e prost”. Într-o postare pe blogul personal, Năstase prezintă motivele care l-au determinat să își pună această întrebare.

Iată postarea fostului prim-ministru, al cărei titlu este întrebarea retorică „Băsescu se preface că e prost?”:

„La şedinţa de vineri a CSM, Băsescu le-a cerut membrilor CSM „opinia” în legătură cu aplicarea articolului 134 din Constituţie în ceea ce priveşte numirea şefilor parchetelor. Pentru că el nu ştie la ce se referă. După ce a semnat, în 8 ani, peste 4200 de decrete prin care a schimbat sau a numit, în baza acestui articol şi a articolului 125, numirea sau schimbarea unor procurori şi judecători.

După ce a pus-o, în 2005, pe Macovei să schimbe legea iniţiată, în 2004, de guvernul pe care l-am condus conform căreia CSM-ul propunea procurorul general şi procurorul şef al DNA, dând această atribuţie ministrului justiţiei (adică lui Macovei), după ce a folosit această modificare a legii în cele două mandate ale sale pentru a numi şi re-numi şefii parchetelor, acum, Băsescu, nu mai ştie dacă modificarea de lege, pe care a promulgat-o, a fost sau nu constituţională!

Poate trebuie să recurgem, din nou, la Curtea Constituţională, pentru a „clarifica” aceste aspecte?! N-ar fi mai simplu, pentru a elimina aceste „ambiguităţi”, în viitoarea Constituţie să se prevadă, simplu, că Băsescu face propunerile şi tot el numeşte şefii parchetelor?!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel