Băsescu: S-a decis încheierea unui nou acord cu FMI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu a declarat , joi, la începutul întâlnirii cu delegația FMI, UE și BM, că a decis împreună cu premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, încheierea unui nou acord cu FMI, ”pentru încă un an sau doi,” informează Mediafax.

Președintele României a evaluat că este nevoie de asistența FMI pentru o strategie pe termen mediu a României, care să asigure o creștere economică. ”Cred că acesta este momentul potrivit să analizăm acordul existent şi să privim şi la câteva elemente ale viitorului acord. Aşa cum am discutat cu premierul şi cu guvernatorul BNR, am decis să avem un nou acord cu FMI pentru încă un an sau doi,” spune Traian Băsescu.

Traian Băsescu a declarat că Executivul a trimis CE un punct de vedere asupra programelor pentru absorbția fondurilor europene în perioada 2014-2020, dar reacția venită de la Bruxelles a fost ”destul de neplăcută.”El a arătat că trebuie stabilită o strategie pe termen mediu cu cele trei delegații, pentru asigura României o creștere economică. ”De exemplu, noi am trimis, Guvernul a trimis, un punct de vedere asupra dezvoltării viitoare a programelor României până în 2020, iar reacţia Comisiei Europene a fost destul de neplăcută. Cred foarte mult că împreună cu FMI, cu UE şi BM putem prefigura o strategie pe termen mediu cu privire la creşterea economică, cum să asigurăm, cum să garantăm creşterea economică din România privind şi la situaţia bună pe care o avem în prezent,” precizează șeful statului,

El a menționat că, deşi România are o stabilitate în prezent datorită nivelului redus al datoriei publice şi al reducerii deficitului bugetar sub 3% din PIB, încă nu a "descoperit cheia garantării creşterii economice". De asemenea, șeful statului apreciază că problema este ”rezerva” reprezentată de fondurile UE nu este folosită corepunzător pentru a ajuta la o rată ridicată a creșterii economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel