Băsescu regretă că a acceptat Guvernul Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu susţine că regretă decizia de a oferi guvernarea USL-ului, dar nu a avut de ales. Acceptarea lui Ponta ca premier este o consecinţă firească a pierderi puterii de către PDL în Parlament. "Nu este un Guvern convenabil pentru mine", a mai adăugat Băsescu.

"Nu sunt chiar atât de îngrijorat chiar dacă, repet nu-mi place. Dar ca şef de stat, nu aveam cum să nu ţin cont că Guvernul care a fost şi-a pierdut majoritatea în Parlament, nu aveam cum să nu ţin cont că fosta Opoziţie a dobândit majoritatea în Parlament. Sunt realităţi ale democraţiei, chiar când le regreţi, trebuie să ţii cont de ele", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat şi că sistemul din România a suferit mai multe schimbări ireversibile în ultimii ani în mai multe sectoare importante.

"Deja au apărut din 2005 şi până acum câteva schimbari atât de profunde încat oricine ar veni la putere nu mai poate face din judecatori subordonaţi, nu mai poate face din serviciile de informaţii servicii la dispozitie, nu mai poate face din procurori subordonaţi şi nu vor mai putea întoarce nici Codul muncii, nu vor mai putea întoarce nici Legea Educaţiei. Sunt sectorare care vor deveni tot mai performante datorită noii legislaţii", a mai spus peşedintele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel