Băsescu a recunoscut că a cerut expres ca Morar să fie la DNA
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Codruța Kovesi, Monica Macovei, Traian Băsescu, Daniel Morar
Codruța Kovesi, Monica Macovei, Traian Băsescu, Daniel Morar

Daniel Morar este considerat "omul lui Macovei". Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că el a fost cel care a cerut expres ca Morar să fie căutat și adus la DNA. Președintele a dezvăluit și cum a descoperit-o pe Codruța Kovesi. 

Despre lupta politicului cu justiția, Traian Băsescu a declarat la B1: "S-a deschis un subiect, care pentru mine este sensibil și momentul de sensibilitatea pleacă de la desemnarea procurorilor. Îmi aduc aminte câți oameni extrem de lipsiți de corectitudine mă critiau că nu l-am numit pe Morar la Parchetul General și de ce o numesc pe Codruța Koveși la DNA. Sunt oameni din acea perioadă în care mie îmi era extrem de greu, eram în fața unei majorități de peste 70% în Parlament și cu o lege care spunea că cel care face propunerile este ministrul Justiției, eu nu puteam să inițiez procesul de desemnare la procurori și din studioul ăsta oameni care au scris legea îmi dădeau lecții și asta n-o s-o uit niciodată. Îmi spuneau cum am trădat eu Parchetul în timp ce ei sunt de ani buni la Bruxelles și cel care s-a luptat aici pentru protejarea intervențiilor în Parchete am fost eu".

Președintele a făcut în acest context referire la Monica Macovei. Traian Băsescu a continuat: "Și când îi mai auzeam cum povesteau și cum l-au descoperit pe Morar, când eu știu că am avut o singură exigență, caută-l pe procurorul care a avut curaj să aresteze un senator PD și mi se explica probabil și mie cum în urma unor teste a spus "ăsta-i omul de piatră", iar eu am cerut să fie căutat".

În ceea ce privește numirea lui Codruța Koveși, Traian Băsescu a declarat că a cerut fișa tuturor procurorilor șefi de DIICOT-uri și de DNA-uri și am spus "cel mai tânăr care a făcut câteva dosare" și s-a bucurat că a fost și o femeie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel