Băsescu: Programele de sănătate utilizează medicamente mai scumpe decât în cele mai bogate ţări europene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
medicamente
medicamente

Modul de administrare balcanic din sistemul de sănătate nu mai poate continua în condiţiile în care unele programe naţionale în domeniu utilizează cele mai scumpe medicamente pe care nu şi le permit nici cele mai bogate ţări europene, iar diferenţele de cost pentru o proteză medicală sunt de 10 ori de la un spital la altul, a declarat luni preşedintele Traian Băsescu.

„Standardele de cost trebuie introduse, pentru că a trecut vremea când fiecare îşi putea băga mâna până la cot în banii publici“, a subliniat şeful statului, aflat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la lansarea noului program informatic care va integra sistemul de sănătate.

În opinia preşedintelui Băsescu, dincolo de medici, sistemul de sănătate are nevoie de informaticieni şi date de sinteză care să elimine frauda din spitale. „Nu pot să văd că la un spital din Iaşi aceeaşi proteză costă de 10 ori mai puţin decât în altă parte“, a spus şeful statului,  citat de Agerpres, el arătând că noul program informatic va reduce birocraţia din sistemul de sănătate şi chiar va duce la disponibilizări de personal administrativ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel