Băsescu: Parlamentarii votează în necunoștință de cauză. Votează fix după deget
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat astăzi că parlamentarii, din cauza procedurii din cele două Camere ale Parlamentului, votează în necunoștință de cauză, fix după deget, referindu-se la cele două legi adoptate de Camera Deputaților, săptămâna trecută.

”Aici trebuie să spun că a fost un principiu de-al meu să nu mă amestec în activitatea parlamentarilor. Dar nu pot să nu observ un lucru care ține de funcționarea Parlamentului . Este clar că din cauza procedurilor, foarte mulți parlamentari sunt în situația de a vota în necunoștință de cauza, de a vota după deget”, a spus Băsescu. ”Nu mai poți să spui nici măcar că oamenii aceștia votează după conștiința. Votează fix după deget”, a adăugat șeful statului.

De asemnea, Traian Băsescu a spus că nu se poate ajunge la ”dictatura” în care președinții Senatului și Camerei Deputaților, trimit legi spre promulgare deși stiu că votul lor nu a fost în regulă.

”Nu se poate să ajungem la dictatura în care doi șefi de camera îmi trimit legi la promulgare, deși știu că au fost votate în necunoștință de cauză sau, de cele mai multe ori, în lipsă de cvorum” a mai zis, Președintele.

În legătură cu cele două legi adoptate, șeful statului a spus că nu a le-a primit încă pentru promulgare, iar atunci când vor ajunge la el se va pronunța.

”Nu am primit legile votate în Camera Deputatilor. Imediat ce voi primi mă voi pronunța cu celeritate. Pe ce să mizati însă, este pe atitudinea mea conform interesului național.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel