Băsescu nu vrea sfaturi din afară despre organizarea administrativă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Bratislava, că România a adoptat standardele europene de tratare a minorităţilor, menţionând totodată că ţara noastră nu va accepta 'teoria drepturilor colective' şi nici ca cineva din afară să ne spună cum să ne organizăm administrativ. 

"Problema minorităţilor a fost un subiect de discuţie cu domnul preşedinte Ivan Gašparoviè, România a adoptat standardele europene de tratare a minorităţilor, dar asta înseamnă că au dreptul să îşi păstreze cultura, limba, au dreptul să fie sprijiniţi să aibă ziare, televiziuni, radiouri în limba proprie, au dreptul să înveţe în limba maternă şi au obligaţia să fie loiali statului român. Din acest punct de vedere vreau să vă spun aici, la Bratislava, ca statul român mulţumeşte minoritarilor slovaci care sunt buni cetăţeni ai statului român, sunt oameni harnici şi dacă veţi veni în România veţi vedea ce frumos arată localităţile locuite de slovaci. În acelaşi timp, spun şi aici ce spun la Bucureşti: nu vom accepta niciodată teoria drepturilor colective şi să vină altcineva din afara României să ne spună cum să ne organizăm administrativ', a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă comună cu omologul slovac.

 Potrivit acestuia, atât România, cât şi Republica Slovacă şi-au adaptat legislaţia şi au garantat standarde europene pentru minorităţile de pe teritoriul lor.

 "Aşa că între noi nu există nicio divergenţă cu privire la modul în care abordăm problema minorităţilor. Este categoric că atunci când se încearcă depăşirea unor limite, statele reacţionează, politicos, cu vorbă bună, dar reacţionează", a adăugat Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel