Băsescu le dă un ultimatum politicienilor: Fiți responsabili, anul viitor va fi prea târziu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu2
basescu2

Traian Băsescu a declarat, joi, la BNR, că lansează un ultim apel către politicieni, prin care îi îndeamnă să fie responsabili, pentru că în 2011 va fi prea târziu, adăugând că nu se mai poate cheltui cât s-a cheltuit în vremea bulei imobiliare.

"Mă aflu aici, într-un sanctuar al economiei româneşti, la sediul Băncii Naţionale. De aici lansez un mesaj către politicieni, un mesaj de ultim apel, pentru că la anul s-ar putea să fie prea târziu: fiţi responsabili! Nu mai putem cheltui, cât am cheluit pe vremea bulei imobiliare, care a adus mari venituri la bugetul de stat, şi de consum exagerat", a spus şeful statului.

Băsescu a mai spus că singurul drum corect este cel al investițiilor, dar acesta nu poate fi urmat dacă nu sunt reformate și optimizate costurile de funcţionare a statului şi cele sociale.

"Este singurul drum corect şi care dă speranţă, perspectivă naţiunii. În acelaşi timp, drumul acesta al investiţiilor, pentru care ar exista resurse şi există (...), nu poate fi abordat serios, atât timp cât nu-ţi reformezi şi optimizezi costurile de funcţionare a statului şi costurile sociale. Un stat care vrea să se dezvolte, dar cheltuieşte 45% din venitul bugetului de stat în sistemul de protecţie socială şi 31% din veniturile bugetului de stat în salarizarea propriei sale funcţionări, este un stat care nu are nicio şansă, nicio şansă să garanteze prosperitate cetăţenilor săi sau să devină performant în acest grup de 27 de state, care înseamnă Uniunea Europeană", a mai zis președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel