Băsescu, lăsat fără sunet în Parlamentul European. Citea o listă cu lideri europeni care ar fi vânduţi lui Putin
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 05 oct 2022, 21:24
WhatsApp
Facebook Traian Băsescu
Facebook Traian Băsescu
Lui Traian Băsescu i s-a tăiat microfonul în plenul Parlamentului European, chiar în timp ce citea o listă cu lideri europeni despre care afirma că i-ar fi vânduţi lui Vladimir Putin. 

"Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful...", a spus Traian Băsescu, moment în care microfonul său a fost tăiat. 

"Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!", a spus Rainer Wieland, europarlamentar, șeful de ședință, conform Digi24

Rareş Bogdan, discurs dur în Parlamentul European: Ce trebuie să mai facem?

"De 11 ani, 2 țări europene, pe care românii le tratează cu respect, îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări. Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect. Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați de toți membrii UE? Să provocam o criză alimentară la nivel european? Să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale, care traversează zilnic România pentru a ajunge pe piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia?

Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Am fost mult prea eleganți și tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei din Vest. Nu-i trimiteți pe alegătorii români către populiști și eurosceptici. Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european.

TE-AR PUTEA INTERESA ŞI Aderarea României la Schengen, dezbătută în Parlamentul European. Zi istorică

"Nu vă bateți joc încă o dată de România"

Acum 500 de ani, un român a fost primul european care l-a înfrânt si blocat pe cuceritorul Constantinopolului, Mehmet al 2-lea. Se numea Iancu de Hunedoara. În onoarea lui, și astăzi, toate bisericile catolice din lume trag clopotele la ora 12. Vă avertizez că, acum, Mehmet al 2-lea se numește Putin. A atacat Ucraina cu tancurile, dar a atacat și eurosistemul.

Are două arme: minciuna și politicieni cărora le oferă sprijin. Are oameni care deja le spun românilor că eurosistemul i-a abandonat. Pentru a anula orice demers antieuropean și pentru a anula discursul eurosceptic în interiorul granițelor României, țara mea trebuie să fie obligatoriu în Schengen! Nu vă bateți joc încă o dată de România. Ajunge!", a spus Rareș Bogdan, într-un discurs susținut în Parlamentul European. CITEŞTE CONTINUAREA AICI 

CITEŞTE ŞI O eurodeputată suedeză şi-a tăiat părul, în hemiciclul de la Strasbourg, în semn de solidaritate cu demonstrațiile antiguvernamentale din Iran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?