Băsescu, la Predeal: România a trecut de cel mai greu an. Cheia este continuarea reformelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
băsescu
băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că România a reuşit să treacă de cel mai greu an, iar în 2011 îşi va relua creşterea economică, chiar dacă "firav", subliniind că pentru aceasta este nevoie de continuarea proceselor de modernizare a statului, altfel criza putându-se repeta oricând.

Preşedintele Traian Băsescu le-a declarat jurnaliştilor, în staţiunea Predeal, unde se află împreuă cu soţia sa, că în Romania a reuşit să treacă de cel mai greu an, iar în 2011 va exista o revenire economică, însă "cheia" este continuarea reformelor statului, transmite Mediafax.

"Cheia este continuarea reformelor statului. Fără acestea o astfel de criză se poate repeta oricând", a arătat Băsescu.

El s-a referit la modernizarea sistemului de sănătate, a celui fiscal şi a celui educaţional, arătând că fără reformă în educaţie tinerii nu vor avea nicio şansă să îşi găsească locuri de muncă în România sau în ţările Uniunii Europene.

Preşedintele a mai spus că şi-ar dori să trecem de criză cu un altfel de stat.

"Trebuie să fie anul în care schimbările în funcţionarea statului să fie ireversibile", a mai spus preşedintele, exprimându-şi speranţa că Guvernul va reuşi să continue reformele începute.

"Niciun guvern nu are capacitatea să ia 100 la sută măsurile dificile, dar, aşa cum a reuşit până acum, cu certitudine va avea capacitatea să continue şi anul viitor", a afirmat preşedintele.

Pe de altă parte, el a spus că "Uniunea Europeană se află în epicentrul crizei şi că nimeni nu a crezut că omenirea va trece printr-o astfel de criză".

"Uniunea Europeană se află în epicentrul crizei şi nu ne putem face că nu vedem", a adăugat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel