Soluţionarea conflictului din Transnistria este o prioritate politică pentru România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu2
basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la summitul OSCE de la Astana, Kazahstan, că soluţionarea conflictului din Transnistria reprezintă o prioritate politică pentru România şi că singura metodă de rezolvare a conflictului rămâne dialogul deschis, fără posibilitatea recursului la forţă.

"Pentru a aborda cu succes problematica conflictelor trebuie, în primul rând, să obţinem rezultate tangibile, în reglementarea situaţiilor din Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud şi Nagorno-Karabakh, care grevează asupra climatului de securitate în întregul areal al OSCE. Tolerarea unor soluţii impuse prin utilizarea forţei nu este acceptabilă. Soluţionarea conflictului din Transnistria reprezintă o prioritate politică pentru România. Sprijinim realizarea fără precondiţii a discuţiilor formale în cadrul de negociere consacrat, 5+2, în vederea identificării unei soluţii durabile, cu respectarea deplină a normelor internaţionale şi a integrităţii teritoriale, suveranităţii Republicii Moldova", a declarat Traian Băsescu în cadrul intervenţiei sale din cadrul Summitului OSCE.

El a mai spus că România este încrezătoare în capacitatea OSCE, demonstrată de-a lungul timpului, de a evalua dificultăţile şi blocajele, "de a ajuta în depăşirea abordărilor intransigente şi coagularea unor formule consensuale".

"Singura metodă acceptabilă rămâne dialogul deschis, fără posibilitatea recursului la forţă", a conchis şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel