Data publicării:

Băsescu: "Justiţia a făcut mult mai mult rău României decât politicienii si decât românii care cerşesc pe la Roma sau Paris”

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
CSM
CSM

Şeful statului a criticat iar justiţia spunând că a făcut mai mult rău României decât "politicienii şI decât românii care cerşesc pe la Roma sau Paris”.Declarația a fost făcută, miercuri seara, la emisiunea "Nașul".

"M-am dus şI în faţa Parlamentului şi i-am rugat: hai să modificăm şi articolul din Constituţie care prezumă că orice avere este licită. Consiliul Magistraturii a intervenit la CCR şi a cerut să nu fie radiată această parte. Există şi o decizie europeană, a Consiliului JAI din 2005, care trebuia implementată până în 2006. De aceea am propus modificarea din Constituţie. Uniunea Europeană cere ca în legislaţie să avem şi proba inversă, făcută de cel suspectat.

Toate statele serioase au implementat această decizie în legislaţie. Bulgaria a votat şI ea, iar măsurile intră în vigoare la 1 ianuarie”, a explicat Traian Băsescu, adăugând că această măsură "ar diminua veniturile ilicite”.

"Nu trebuie să ne uităm numai la averile politicienilor. Uitaţi-vă şi la averile judecătorilor. Nu vreau să credeţi că această categorie poate să meargă la nesfârşit ca un stat în stat. În România nu s-a făcut o curăţare a justiţiei. Au rămas foarte mulţi judecători care nu au nici o legătură cu democraţia. După cum merg dosarele de mare corupţie, procentul acestora e mare”, a atacat şeful statului, opinând şi că "domnul judecător dă casa celui care îi dă şpagă, nu celui care are dreptate”, iar pentru asta România pierde procesele la CEDO.

"Justiţia a făcut mult mai mult rău României decât politicienii şi decât românii care cerşesc pe la Roma sau Paris. A făcut rău din punct de vedere al credibilităţii”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel