Băsescu: Iohannis a fost pe lista scurtă pentru preşedinţia Consiliului European
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Traian Băsescu a dezvăluit că   preşedintele Klaus Iohannis a fost pe lista scurtă pentru preşedinţia Consiliului European, acesta nerefuzând oferta.

"Klaus Iohannis a fost pe o listă de trei, dar decizia a fost în favoarea premierului belgian, iar Iohannis a anunţat că va candida pentru un nou mandat la Cotroceni. Nu a refuzat prezenţa pe listă", a declarat Traian Băsescu la România TV.

La începutul lunii, preşedintele Consiliului European, Donal Tusk, a anunţat că liderii UE au ajuns la un acord privind viitorii şefi ai instituţiilor blocului comunitar.

Conform compromisului la care au ajuns liderii europeni, preşedinţia Comisiei Europene va reveni actualului ministru german al apărării, Ursula von der Leyen, conducerea Băncii Centrale Europene va fi preluată de franţuzoaica de centru-dreapta Christine Lagarde, ministrul spaniol de externe, socialistul Josep Borrell, va conduce diplomaţia europeană, iar premierul belgian, liberalul Charles Michel, va fi preşedintele Consiliului European.

Vezi și: Traian Băsescu, atac la Dan Barna: Are o abordare de penal. Murdărește o instituție cum este CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel