Băsescu, învins în instanță de Voiculescu. Vezi motivarea
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Judecătoria Sectorului 5 a stabilit, pe 27 martie, că Dan Voiculescu a fost prejudiciat de Traian Băsescu, care a declarat că patronul trustului Intact vrea să pună mâna pe Justiție. Luju.ro a publicat, la două luni de la hotărâre, motivarea instanței.  

Judecătoarea Iulia Ursan a hotărât că președintele Traian Băsescu l-a prejudiciat pe Dan Voiculescu atunci când a spus că vrea să pună mâna pe Justiție, afirmațiile nefiind de interes general, public sau politic. În plus, judecătoarea subliniază comportamentul pârâtului Traian Băsescu care nu s-a apărat arătându-și nevinovăția prin buna internție pe care ar fi avut-o în momentul în care a făcut afirmațiile. Ea atrage atenția că au avut ca scop afectarea reputației lui Dan Voiculescu. Iulia Ursan precizează că poziția de președinte impune o anumită cenzură a comportamentului public.

Context și scop

În motivare este subliniat că "Vinovăția este exprimată de atitudinea subiectivă a celui ce a săvârșit fapta ilicită". Instanța a avut în vedere comportamentul președintelui și contextul în care a fost făcută afirmația- cu ocazia discursului ținut în fața Parlamentului, în ședință comună a celor două Camere, ședință care a avut ca scop suspendarea din funcție a președintelui. Prin urmare, instanța a constat că afirmația “E mai important să puneți mâna pe toate pârghiile puterii, inclusiv pe justiție, pentru a vă apara, eventual penalii...” este una de natură să aducă prejudicii imaginii lui Dan Voiculescu cu atât mai mult cu cât nu este  una de interes public sau politic.

Pe 5 aprilie, Alianța România Dreaptă, a publicat următoarea imagine:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel