Basescu - invins de pensionari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Curtea Constitutionala i-a oferit vineri presedintelui Traian Basescu o iesire din impasul in care se afla de cateva saptamani si a respins taierea pensiilor. Nu cred ca distinsa Institutie a statului de drept a avut un acces de independenta. Pur si simplu Curtea, dominata de PDL, trebuia sa ridice cumva presiunea extraordinara a strazii ce se exercita asupra lui Traian Basescu.

Nu a fost o victorie a opozitiei, a legii sau a bunului simt. A fost o victorie a pensionarilor care au iesit in strada, au demonstrat pentru drepturile lor si au castigat.

Mijloacele de presiune exercitate de regimul Basescu asupra restului societatii romanesti nu au avut efect asupra pensionarilor. Acestia nu pot fi dusi la DNA fara motiv, nu pot fi arestati dupa bunul plac, nu are rost sa le asculti telefoanele si desigur, nu pot fi amenintati cu pierderea slujbei. Presiunea sociala a pensionarilor l-a facut pe Basescu sa caute prin intermediul Curtii Constitutionale aceasta solutie de iesire din impasul politic.

Consecintele anuntului facut de presedinte pe cinci mai, privind reducerea pensiilor si salariilor nu se vor sterge insa usor. In sondaje, Basescu are o popularitate de 17 la suta in tara si 11 la suta in Bucuresti. PDL-ul a intrat in criza. Guvernul s-a vazut depasit de situatie, majorarea impozitelor fiind o chestiune de zile.

Intarzierea acordului cu FMI – sedinta are loc pe 28 iunie la Washington va avea consecinte economice catastrofale pentru Romania. Bucurestiul va fi obligat sa se imprumute extrem de scump pentru refinantare sau nu va reusi sa se imprumute deloc, asa cum s-a intamplat cu Grecia si Spania. Consecinta va fi blocajul economic in lant, ce va sfarsi in totala incapacitate a statului de a mai plati pensii, salarii sau rambursari de TVA. Este pericolul care pandeste inca de anul trecut cand o campanie electorala prezidentiala de-a dreptul nebuneasca a indatorat tara cu peste 40 miliarde de euro.

Vineri, Curtea Constitutionala a votat din punct de vedere economic, nu in favoarea ci impotriva parintilor si bunicilor nostri. In loc de o pensie diminuata cu 15 la suta, din toamna, asa cum a spus ministrul de Finante Sebastian Vladescu si consilierul BNR Adrian Vasilescu pensiile s-ar putea sa nu mai fie deloc platite.

Indiferent de consecintele economice, batranii Romaniei au oferit societatii romanesti o splendida lectie de rezistenta in fata luptei oarbe pentru putere desfasurata de regimul Basescu: ei au aratat ca nu se tem, nu pot fi intimidati si din acest moment nu mai pot fi nici mintiti cu usurinta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel