Băsescu împărtășește din propria experiență. Ce sfat a dat la Neptun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a spus sâmbătă, la Neptun, participanţilor la Şcoala de vară a organizaţiei de tineret a formaţiunii politice că dacă vor să fie buni politicieni, trebuie să fie liberi, iar pentru asta trebuie să aibă o meserie pe care să ştie să o facă bine, nu doar să aibă o diplomă. Fostul șef al statului s-a dat drept exemplu, menţionând că el, fiind un politician liber, a putut avea opţiuni.

Suntem în preajma unei campanii electorale (...). Este momentul listelor, un moment care generează de regulă tensiuni în organizaţii şi care se va termina cu speranţe împlinite, adică prezenţa pe un loc eligibil, sau amânarea împlinirii speranţelor pentru următoarele alegeri. Înainte de orice, vreau să vă spun un lucru pe care l-am învăţat din proprie experienţă. (...) Ca să faci politică la vârf, trebuie să ai experienţă în administraţie şi cel mai bun loc este administraţia locală, pentru că administraţia locală lucrează direct pentru oameni, şi ca să fii un bun politician, trebuie să fii liber. Şi ca să fii liber, trebuie să ai o meserie pe care să ştii să o faci bine, să fii recunoscut în meseria ta şi să poţi să spui oricând 'eu, domnule preşedinte de partid, nu cred cum credeţi dumneavoastră, părerea mea e alta şi dacă nu vă place, eu pot să şi plec'. Asta înseamnă libertatea omului politic, a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

Liderul PMP s-a dat drept exemplu, menţionând că el, fiind un politician liber, a putut avea opţiuni.

Asta m-a făcut pe mine ca în toţi anii cât am fost parlamentar, primar general, ministru, preşedinte al României (...) am avut brevetul de căpitan de cursă lungă valabil. Îmi găseam mereu, la fiecare 5 ani, timpul necesar să-mi fac cursurile de revalidare a brevetului. Şi asta m-a făcut un politician liber, care a putut să spună oricând ce a vrut, şi când a fost preşedinte de partid, dar mai ales când nu a fost preşedinte de partid. Şi am avut libertatea să am opţiuni. Libertate pe care nu ţi-o dă nimeni în politică, libertatea ţi-o iei sau nu ţi-o iei. Şi ţi-o iei dacă eşti zdravăn pe picioarele tale şi nu eşti dependent de politică. Asta este esenţial, a afirmat preşedintele PMP.

Propunerea PMP pentru români, în campania electorală

Traian Băsescu a menţionat, totodată, că PMP le va propune românilor în campania electorală politici care să fie bazate pe creştere economică generată în primul rând de investiţii, urmărindu-se utilizarea banilor europeni. Prioritare pentru PMP sunt investiţiile în infrastructură, mediu, sănătate, educaţie, dar şi reformarea administraţiei, domeniu în care, potrivit lui Băsescu, instituţiile statului, pe orizontală, nu pot colabora din cauza modului intern de organizare.

Le spuneam seniorilor din PMP că programul nostru politic trebuie să fie unul pragmatic, un program care să nu depăşească 4-5 pagini şi care, în dreptul obiectivelor pe patru ani, să aibă şi sumele de unde provin, care din bugetul de stat, care din bani europeni, pentru a avea un program credibil, a spus Băsescu la deschiderea Şcolii de vară a tinerilor din PMP, organizată în acst week-end la Neptun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel