Băsescu îi atacă pe bancheri: Romii care cerșesc deranjează. Un bancher care face să dispară 10 miliarde de euro nu deranjează pe nimeni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Basescu atacă
Basescu atacă

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, la Berlin, că romii care pleacă din România deranjează, pentru că trag de cetăţeni şi le cer bani şi mâncare, în timp ce bancherii care fac să dispară miliarde nu deranjează pe nimeni.

Şeful statului a ținut să sublinieze că România nu-i blamează pe jurnaliştii care semnalează problemele provocate de romi, ci faptul că nu se oferă o rezolvare.

"Ne deranjează numai enunţarea problemei, nu şi rezolvarea problemei. România a avut o politică de integrare şi are o politică de integrare a minorităţii rome destul de puternică. Ceea ce vedeţi dumneavoastră în general în Europa este expresia părţii de eşec de integrare a populaţiei rome la noi acasă. Este o categorie socială, sunt romii nomazi, care, prin valorile lor culturale, circulă", a spus Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă cu jurnaliștii acreditaţi la Bundestag.

Oamenii din bănci nu deranjează pe nimeni

"Nu-i suficient doar să-i identificăm şi să încercăm să diminuăm acţiunile care deranjează populaţia. Pentru că aici este problema romilor - ei sunt extrem de vizibili, deranjează şi aş spune că deranjează mult mai mult decât un bancher care face să dispară dintr-o bancă 10 miliarde de euro. Pentru că ei vin, trag de cetăţeni, cer bani, cer de mâncare, fac orice. Oamenii din bănci nu deranjează pe nimeni. Doar vin guvernele să plătească miliarde pentru ei, cum a fost în timpul crizei", a continuat președintele României, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel