Băsescu ignoră referendumul: 10,5 milioane au spus NU
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA - REFERENDUM
TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA - REFERENDUM

Traian Băsescu a anunţat că va reveni la Cotroceni pentru că are susţinerea românilor care au boicotat referendumul. Conform calculelor anunţate de Băsescu este susţinut de 10,5 milioane de oameni, iar el este preşedintele tuturor, nu doar a celor aproape opt milioane care au votat pentru demitere. Băsescu i-a felicitat pe români pentru că au invalidat "lovitura de stat".

"Aş remarca faptul că românii, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum, sau au spus nu propunerii de suspendare a preşedintelui. Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni şi nu doar 7 milioane. Dacă cineva îşi propune să-i reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu nu pot fi preşedinte decât pentru cei 22 de milioane", a spus Băsescu.

Traian băsescu a lansat un avertisment dur pentru Victor Ponta şi Crin antonescu. El a atenţionat că liderii care au pus la care lovitura de stat vor trebui să plătească în faţa legii. "România a suferit daune enorme financiare, investiţionale şi de imagine ca urmare a loviturii de stat din 3-6 iulie. Convingerea mea e că cei care au organizat această lovitură de stat trebuie să răspundă", a mai spus Băsescu.

46,23% dintre alegătorii cu drept de vot s-au prezentat la vot la referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, potrivit rezultatelor parţiale pentru ora 13,30, anunţate luni de Biroul Electoral Central (BEC). Dintre cei care s-au prezentat la urne, 87,52% s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui, iar 11,15% împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel