Băsescu fuge de un al doilea tur la referendum: o trăznaie!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA - REFERENDUM
TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA - REFERENDUM

Traian Băsescu a luat în glumă soluţia avansată de USL, dacă referendumul este invalidat de CCR. Băsescu susţine că este o "trăznaie" propunerea de a organiza un nou scrutin, după cum explica Eugen Nicolăescu. Dacă CCR nu oferă o soluţie tranşantă, Parlamentul va trebui să decidă, însă nu există prevedere constituţională prin care Parlamentul poate demite preşedintele.

"S-au spus atâtea trăznăi, încât una în plus nu mai contează", a spus Basescu, întrebat în legătură cu afirmaţia lui Eugen Nicolăescu despre un al doilea tur al referendumului.

Întrebat cât crede că mai durează până când CC va anunţa decizia privind referendumul, Băsescu a spus: "Păi sunt contestaţii multe". El a făcut aceste declaraţii la sosirea la sediul său de campanie.

“Dacă la nivelul Curţii se va opta pentru această variantă, nu s-au întrunit condiţiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, această concluzie va fi comunicată Parlamentului. Parlamentul, tot în baza unei hotărâri a Curţii Constituţionale va trebui să decidă calea de urmat. Şi atunci, probabil, la nivelul Parlamentului va trebui să vedem care este calea de urmat. Eu cred că în acest moment o singură cale are Parlamentul şi anume să constate că nu este simetrie juridică între alegerea şi demiterea preşedintelui, că este nevoie să fie completată legislaţia, în sensul de a se finaliza şi demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent câţi se prezintă la vot, aşa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea preşedintelui şi să se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin. Eu cred că asta este calea corectă şi calea legislativă, impusă chiar de spiritul Constituţiei”, a explicat Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel